FAQ

Zijn de blussers in het bezit van het rijkstypekeur?
Alle blussers hebben het rijkstypekeur van het Kiwa-NCP. Elke blusser die in Nederland verkocht wordt dient dit keurmerk te hebben. Dit keurmerk is een bewijs dat de blussers voldoen aan de Europese normering (EN-3-7).

Zijn de blussers schadelijk voor mijn apparatuur?
Onze blussers maken gebruik van een spray i.p.v. poederschuim en zijn daardoor niet schadelijk zijn voor elektronische apparatuur. De spray hecht niet en kan na gebruik gewoon weggeveegd worden.

Hoe lang zijn de blussers houdbaar?
De blussers hebben een houdbaarheidsduur van 3 jaar. De uiterste houdbaarheidsdatum staat vermeldt op de blussers.

Hoe vaak moeten de blussers worden gecontroleerd?
De blussers hoeven niet jaarlijks gecontroleerd te worden. Ze zijn goedwerkend gedurende de tijd tot de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Zijn de blussers hervulbaar?
De blussers zijn niet hervulbaar. U kunt de blussers waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is bij ons inleveren. Hiermee willen we ervoor zorgen dat we de blussers een zo goed mogelijk leven kunnen geven en het zo groen mogelijk te houden, alswel te gebruiken voor onderzoek om in de toekomst wellicht nog hogere kwaliteit aan u als consument te kunnen leveren.

Zijn de blussers schadelijk voor mens en dier?
De blussers Zijn niet schadelijk voor mens en dier. Wel raden we aan dat wanneer u met uw handen, ogen of mond in contact bent gekomen met het blusmiddel, deze goed te spoelen. Bij inname van het blusmiddel raden we u aan om con- tact met de huisarts op te nemen.

Hoeveel druk staat er op de blussers?
De druk die op de blussers staat is een druk die tussen 2 en 3 bar ligt, wat een erg lage druk is.

Zijn de blussers gemakkelijk te gebruiken?
De blussers zijn erg makkelijk te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is het veiligheidszegel / de veiligheidspin te verwijderen en de knop, danwel hendel, in te drukken terwijl je de spuitopening op het vuur richt.

Kan ik ook branden blussen op apparatuur die onder stroom staat?
Alle blussers kunnen spanningvoerende apparatuur blussen tot 1000 volt. Houd hierbij altijd een minimale afstand van 1 meter.

Kunnen de blussers ook gebruik worden bij temperaturen onder 0 graden Celsius?
De Car-Exx, Kitchen-Exx en Kitchen-EXX PRO beschikken over een soort anti-freeze waardoor ze bewaard kunnen worden bij temperaturen onder 0 graden Celsius. Dit is speciaal handig voor de Car-EXX, omdat je deze in de winter in de auto kunt laten liggen en toch een werkende brandblusser hebt wanneer het vriest.

Vragen?